O MNĚ

VZNIK MEDITAČNÍCH FOTOOBRAZŮ 

Základem fotoobrazu je fotka, focená většinou za slunečního svitu či přes křišťál a pod., zobrazující květiny, rostliny či jiné tvary, mající určitou energii dané chvíle a nálady, vnitřního stavu duše a pod. Z fotky se intuitivním způsobem udělá výřez, který se vertikálně a horizontálně zkopíruje (dle vnitřního vedení) a vytvoří se symetrický základ pro další (opět jednoduchou, ale intuitivní) úpravu v grafickém programu.

U fotografování, hlavně fotek přírody a květin, kamenů, minerálů a krystalů, obzvláště za svitu slunce, či v kombinaci s květinami a kameny, také na různých poutních a energeticky silných místech apod. (také v modlitbách a meditaci), vzniká prvotní "materiál". Důležitá je vnitřní nálada a také místo, atmosféra momentálního prožitku. Vniklá fotka takové květiny či krystalu je tedy základem pro fotoobraz a z toho všeho se pak vyvíjí (a vzniká) příběh s poselstvím (který je vyjádřen ve výsledném fotoobrazu se skrytým poselstvím)...Každý fotoobraz má tak svůj název a také poselství a příběh.

Fotoobrazy mohou mít uklidňující, léčivý a povznášející účinek na duši i tělo...

Na tomto blogu nejsou názvy ani poselství fotoobrazů uvedeny, neboť každý fotoobraz může vyvolat v duši zcela jiné asociace a vnímání a každý tak může pro sebe obdržet zcela nové poselství.  

Fotoobrazy původně sloužily jako doplnění vlastních básní, promluv a poselství z nitra a dalších textů (které jsou zveřejněny jinde), avšak  mohou posloužit i samostatně, neboť tím, že jsou tvořeny v meditaci, mají zklidňující účinek na duši a veškeré duchovní energie, které byly a jsou přítomny při jejich tvoření, jsou taktéž aktivní ve fotoobrazech.

Každý si tak může vybrat téma, které jej oslovuje a může v něm najít (intuitivně) poselství pro sebe. U některých lidí také může dojít k poléčení mysli i těla, jak mi bylo už mnohokrát sděleno různými přáteli a lidmi, které  např. už po chvilce posezení o fotoobrazu přestala bolet hlava, celkově se myšlenkově zklidnili,  otevřeli  trochu jinému vnímání a došlo tak k určitému zastavení se  a přemostění mysli od zevnějšku a běžného hektického životního stylu apod. více do nitra sebe sama a k většímu propojení s vlastním životním Zdrojem.   

Fotoobrazy jsou zveřejněny i na internetových výstavách dalších webových stránek.  Byly uskutečněny tři veřejné výstavy.  Fotoobrazy jsou  částečně komprimovány. Některé fotoobrazy byly také použity (na vyžádání nakladatelství atd...) na obálky různých knih či zveřejněny v některých časopisech.

K datu 1/2024  bylo vytvořeno přes 1800 fotoobrazů. Ne všechny jsou zde zveřejněny.


 UKÁZKY FOTOOBRAZŮ V RÁMECH: 

 




 

FOTO Z VERNISÁŽE VÝSTAVY (O.VÍTKOVICE)...



V současné době jsou všechny fotoobrazy velikosti 50x50 rozebrány.